Hirek / Információk

Örök filmes téma: szerelem, pénz, vámpírok

Közzététel:2014.július 14.

Mintha nem lehetne újabb újabb elgondolást filmes vászonra (tekercsre vinni) vámpír témában. Legalábbis azt hittem, mikor a Penge sorozatot láttam, de tévedtem. Egyre másra jelennek meg a vámpír kultúrát feldolgozó alkotások: a jelenlegi kedvenc az Alkonyat sorozat, ahol egy halandó és egy, csak állati vért fogyasztó, vámpír szerelmi életét követhetjük végig a kiteljesedésig.

Alkonyat

 

De az általános megjelenítés nem változott: ha vámpír, akkor az csak gonosz, csak embert pusztító valaki lehet, hiszen mégiscsak egy vérszívóról van szó – s mint ilyen, pusztítandó!

 

Minden vámpíros film alapja az Interjú a vámpírral című film, amely képes volt elhitetni az emberekkel azt, hogy a vámpírok valóban köztünk élnek. Olyan sztárokat felvonultató filmről van szó, melyben Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas szerepelt, és amely minden ezután született és születendő vámpíros történet alapja.

interjú egy vámpirral

 

A Penge, az Underworld trilógia, a Van Helsing filmek mindegyikére az ádáz küzdelem a jellemző, rengeteg vérrel, küzdelemmel, golyózáporral; némelyikben megjelennek a farkasemberek is, hiszen nem elegendő a vámpír, mint emberekre leselkedő veszély, kell valami változatosság is: ezek pedig a farkasemberek, vagy vérfarkasok – ki hogy nevezi őket. Bár a vérfarkas az Alkonyat-sorozatban is megjelenik, a fő cselekmény nem a vérrontás, hanem a szerelem. Szerelem halandó és vegetáriánus vámpír között (ez így egy kicsit nevetségesen hangzik), amolyan „Rómeó-Júliás” szerelmi feldolgozás, és ez adja meg azt a pluszt, melyért a nézők leülnek a tévékészülék elé vámpíros filmet nézni.

 

 

A téma örök, mint ahogy a filmek is azok: kíváncsi lennék rá, hogy húsz évvel később hogyan vélekednek majd a nézők például az Alkonyat – sorozatról. Mint ahogy arra is, hogy milyen lesz a következő vámpíros film: inkább szerelmes vagy vérfürdős?

 

szerző:Várnai Erika

További hírek / információk

 

Ünnepi nyitvatartás- Madarasi ügyfélszolgálat

 

Közzététel:2018.december 19.

 

Madarasi ügyfélszolgálat decemberi nyitva tartás

 

Közzététel:2018.december 10.

 

További hirek / információk