Hirek / Információk

Múltunk gyereksztárjai!

Közzététel:2014.július 18.

Valamelyik este ránk tört a nosztalgiázás, persze nem filmekről beszélgettünk, de a filmeknél kötöttünk ki. Érdekes, hogy az 1980-as évek magyar filmjeiben szereplő gyerekekről ma már alig hallani valamit – kíváncsi voltam rá, hogy ki mit csinál a XXI. században! Egy-kettőt megtaláltam, ezt találtam!

A nyári szünet egyet jelent az állandó „anya én úgy unatkozom!” felkiáltással – legalábbis a gyerekek részéről. A 80-as, 90-es években az volt a jó, hogy legalább a tévéműsorok olyanok voltak, melyek lefoglalták a gyerekeket – mégpedig nem rajzfilmmel, hanem ifjúsági filmmel, amelynek főszereplői gyerekek voltak. Olyan gyerekek, aki a civil életben teljesen normális életet éltek, így a filmek is hitelesek voltak – abban az időben nagyon szerettük ezeket a filmeket!

Emlékeztek „A világ legrosszabb gyereke” című filmre? Abban szerepelt egy kis vörös hajú leányka, aki a Kölyökidő-ben köszönt vissza, mint műsorvezető – már tinédzserként. Acél Réka volt az a kislány, és Acél Réka volt az is, aki tinédzserként vezette be a gyereknézőket a világ rejtelmeibe. Ez a kislány ma már felnőtt, egygyerekes anyukaként nem a színészetet választotta. Maradt a műsorvezetésnél, az M1-nél vezette egy ideig a Főtér című műsort, de a TVDeko-nál is volt saját műsora. Ő az a gyereksztár, aki felnőttként is médiaszakon diplomázott.

Acél Réka

Aztán eszembe jutott az „eddig-eddig-eddig” sorozat, mi csak így hívtuk otthon. A Família Kft. mindig a tévé elé ültette a családot. Azt már tudjuk, hogy mit csinál Esztergályos Cecília, de azt nem, hogy mit csinálnak a sorozatbeli ikergyerekei.

Spáh Dávid és testvére Károly sem maradt a színészpályán, őket a kamera másik oldala érdekli a mai napig is. Dávid rendező lett, Károly operatőr. Bár az ikrek élete – születésüknek köszönhetően – szintén összeforrt, azért, ha lehet igyekeznek külön utakon is járni. Dolgoznak együtt, dolgoznak külön-külön is. Dávid már öt filmet rendezett, de pályafutását színházi rendezéseiben láthatjuk viszont. Károly is aktív, legutóbb a Végállomás című filmben dolgozott.

További hírek / információk

 

Ünnepi nyitvatartás- Madarasi ügyfélszolgálat

 

Közzététel:2018.december 19.

 

Madarasi ügyfélszolgálat decemberi nyitva tartás

 

Közzététel:2018.december 10.

 

További hirek / információk