Hirek / Információk

A nyerő páros!

Közzététel:2014.július 21.

A krimi mindig is kedvelt műfaj volt és lesz is: az erőszak megélése a biztonságot adó tévékészülék előtt olyan feldolgozható izgalmat okoz, mely nélkülözhetetlenné tette a krimis-nyomozós, akár golyózáporral fűszerezett filmes műfajt.

 

Régi időkben az is izgalmasnak számított, ha egy csendes városban, csendes rablás-gyilkolás történik. Az összekuszálódott szálakat kibogozó magányos detektívek sajátos észjárása nyomán, kemény hatvan percben sikerült megoldaniuk a rejtélyeket. Ez a hatvan perc olyan figyelmet kívánt meg a nézőtől, melyből, ha csak egy percet is elveszít, már nem tudja végigkövetni a nyomozás folyamatát. Mr. Monk az emberi társadalom számára kibírhatatlan, de zsenialitása következtében mégis nélkülözhetetlen figurája örökre beírta magát a nézők szívébe, emlékezetébe!

 

Mára ez jelentősen megváltozott!

A magányos detektíveket felváltotta a nyomozópáros kettőse. Gondoljuk csak a Starsky és Hutchra vagy a Derrickre. Két férfi, szoros kollegális kapcsolatban állva egymással addig nem nyugodhattak, míg meg nem oldották az ÜGYET.

Az utóbbi tíz évben ez a párosítás is változni látszik: egy férfi és egy nő kettőssével a néző nem csak a filmben történt bűneset kimeneteléért izgulhat, hanem a nyomozópáros szerelmi életéért is remeghet: összejönnek valaha, vagy állandóan utálni fogják egymást? Dr. Csont, Castle, Mentalista mindezt szolgáltatják a nézőnek. Bár utóbbi sorozat végén nem biztos, hogy a szerelem beteljesedik a két főszereplő között, de vannak mellettük olyan mellékszereplők, akik között igencsak látszik némi vonzódás.

 

A jövő krimijei viszont azt mutatják, hogy már nem lesz elegendő a páros-nyomozós összeállítás, inkább a csapatszellem uralja a megoldó-képesség kibontakozását. Egy csapat – egy ügy, a kifulladásig: Gyilkos elmék, Gyilkos számok, Helyszínelők széria – mind azt jelzik, hogy a jövő bűneseteit már csak egy csapat lesz képes megoldani.

 

Várnai Erika

További hírek / információk

 

Ünnepi nyitvatartás- Madarasi ügyfélszolgálat

 

Közzététel:2018.december 19.

 

Madarasi ügyfélszolgálat decemberi nyitva tartás

 

Közzététel:2018.december 10.

 

További hirek / információk