Hirek / Információk

Nem mindig a méret a lényeg!

Közzététel:2014.július 23.

Egy férfi legyen magas, erőteljes, izmos, magabiztos. A magas férfiszínészekért döglenek nők, bálványozzák őket a tinédzserek: posztereikkel tapétázzák szobájukat, nevüket, képüket viselik pólóikon, bugyijukon.

Mi sem természetes, hogy Brad Pitt, Kim Valker (csak két nevet említve) sikeresek lettek, hiszen testi adottságaik adottak ahhoz, hogy nők bálványaként filmes berkekben húzó nevük legyen. De mi a helyzet az alacsony férfiakkal?

A magas férfinak mintha minden könnyebben jönne: pénz, siker, karrier, nők – egytől egyig könnyebben elérhetővé válnak számukra. Az alacsony színészek többnyire azokat a szerepeket kapják, ahol a vesztes, a féltékeny, a mindig gonosz tulajdonságokkal bíró személyeket kell eljátszaniuk. De azért vannak kivételek!

Alacsony, tömzsi – mégis sikert sikerre halmoz. Játszott már gonosz kis törpét, számító maffiózót, szerelmes lovagot. Danny DeVito előtt nincs akadály. Alig 152 cm magasságával, testesebb testét zsenialitásával, színészi tehetségével ellensúlyozza. Schwarzengger „ikertestvéreként” bebizonyította, hogy előtte nincs akadály, amit át ne tudna ugorni!

Michael J. Fox sem az a „kimagasló” férfi, ennek ellenére, ha az ő neve szerepel a stáblistán, akkor tuti, hogy rengetegen mennek el a moziba megnézni az új filmjét. Parkinson-kórnak köszönhető, hogy ma már nem olyan aktív színész, mint évekkel ezelőtt.

Az Esőember sztárja, Dustin Hoffman is csak 166 cm magas. Csúfolták is érte gyerekkorában eleget. De Hoffman abszolúte nem zavarja, hogy alacsonyabb partnerénél: tehetsége minden magasságot felülmúl.

Arról is keveset hallani, hogy maga Harry Potter is alacsony. Ő is csak 166 cm körüli magas, éppen ezért Daniel Radcliffe eléggé „nyominak” érzi magát ettől. Ezzel bizonyára sok fiatal lány nem ért egyet: mindent lehet rá mondani, csak azt nem, hogy „nyomi” lenne.

 

 

Várnai Erika

További hírek / információk

 

Ünnepi nyitvatartás- Madarasi ügyfélszolgálat

 

Közzététel:2018.december 19.

 

Madarasi ügyfélszolgálat decemberi nyitva tartás

 

Közzététel:2018.december 10.

 

További hirek / információk