Hirek / Információk

CIA ügynök akart lenni, színész lett belőle!

Közzététel:2014.július 28.

A krimi mindig is kedvenc műfaj volt, és az is lesz a jövőben is, de van egy régi sorozat, melyet mindig levetít valamelyik tévécsatorna. Jelenleg a Story4 és az RTL+ vetíti.

Ez pedig nem más, mint a Columbo sorozat!

Peter Falk nem mindennapi tehetséggel játszotta el a rosszul öltözött, árnyfeleséggel példálózó nyomozót, akiből kinézete alapján nem sok észt néztünk volna ki. A filmbeli rosszfiúk is ugyanezt gondolták, éppen ezért bravúros észjárással sikerült elkapnia a rablókat, gyilkosokat.

Peter Falk, bár nincs már közöttünk, mindig is velünk marad, hiszen olyan maradandó sorozatban szerepelt, mely teljesen egybeolvadt személyiségével. Bár nagyon sok filmben, színházi darabban szerepelt, mindig Columbo maradt. Még ha látjuk is más filmben, nem Peter Falk-ként beszélünk róla, hanem Columbo hadnagyként.

Sikere többek között annak is köszönhető, hogy sok mindent tanult színészi pályafutása előtt. Eredetileg nem is színész akart lenni, hanem vagy politikus vagy CIA ügynök. Sok mindent tanult, színészetet viszont nem. Szakácsként kezdte felnőtt életét, ünnepelt és sosem feledhető színészként halt meg.

De a Columbo sorozat túléli megtestesítőjét, hiszen a mai napig látható a tévécsatornák valamelyikén, és bizony van is, aki újra és újra megnézi. Még akkor is, ha egyébként már látta a sorozat összes részét. Mert jó, mert nem véres, de „megjáratja” a néző eszét.

Kevesen tudják Peter Falk-ról, hogy sosem tagadta meg kelet-európai, köztük magyar felmenőit, sőt, többször ki is hangsúlyozta, hogy dédszülei magyar-orosz-cseh ősökkel büszkélkedhettek.

 

 

Várnai Erika

További hírek / információk

 

Ünnepi nyitvatartás- Madarasi ügyfélszolgálat

 

Közzététel:2018.december 19.

 

Madarasi ügyfélszolgálat decemberi nyitva tartás

 

Közzététel:2018.december 10.

 

További hirek / információk