Hirek / Információk

Hol tart ma?

Közzététel:2014.július 31.

Sokan emlékezhetnek még a Rabszolgasors című brazil szappanoperára, 1986-ból. A bájos, rabszolgasorban élő, de úri nevelést kapó fehér leány sorsa egész Magyarországot megbűvölte!

A filmben a fiatal, fehér lány úgy nevelkedett, mint a gazdája saját lánya lenne, csak egy valamivel nem rendelkezett: a szabadsággal. Ebből kerekedett ki Isaura egyáltalán nem irigylésre méltó élete: hiába járt gyönyörű ruhákba, hiába taníttatta úrnője, hiába lett okos és intelligens és szép, mégiscsak rabszolga volt. Mielőtt megkaphatta volna felszabadító levelét, úrnője meghalt és a kegyetlen, tisztességtelen eszközöket használó Leoncio nem és nem akarta átadni neki a szabadságát jelentő okiratot. Mert szerelmes lett a tiltott gyümölcsbe, és birtoklási vágyát megélve valódi rabszolgaságot adott a szerelmét nem viszonzó Isaurának. (Mellesleg jegyzem meg, hogy a sorozat után a legtöbb iskolai tornatanár a „leoncio” becenevet kapta – nem is értem miért.. )

A fiatal rabszolga sorsát megváltoztatandó, az akkor magyar közönség pénzt gyűjtött, hogy megvásárolják és felszabadítsák Isaurát – összeolvadt a valóság és a képzelet. Mikor Lucelia Santos 1987-ben Magyarországon járt, átadták neki az összegyűjtött pénzt. Gondolhatom mennyire örült a sok pénznek, az akkori sajtóhírek szerint meg is könnyezte a színésznő ezt a nemes gesztust.

De ennél többet nem tudunk Luceliaról, holott a brazil színésznő él és virul, köszöni szépen jól van! Májusban volt 57 éves a jelenleg is aktívan dolgozó színésznő, aki boldog házasságban él, egy – ma – 32 éves fiú édesanyja. Leginkább színházban dolgozik, de producerként és rendezőként is jelen van a brazil filmgyártásban.

Az biztos, hogy akármit is csinál, csodásan néz ki, így 60 felé is csodálatosan szép, de nekünk mindig is Isaura marad!

 

 

Várnai Erika

További hírek / információk

 

Ünnepi nyitvatartás- Madarasi ügyfélszolgálat

 

Közzététel:2018.december 19.

 

Madarasi ügyfélszolgálat decemberi nyitva tartás

 

Közzététel:2018.december 10.

 

További hirek / információk